Wonen en vrijetijd

Eeuwenoud, springlevend

Al in de Romeinse tijd woonden er mensen op deze strategische plek aan de IJssel. De stad is ca. 800 na Chr. gesticht. Daarmee is Deventer de op drie na oudste stad van Nederland.

Tussen 1.000 en 1.500 groeide Deventer uit tot een bloeiende handelsstad, die als lid van het Hanzesteden-verbond handel dreef met vele wereldhavens.

De rijke historie leeft voort in de vele monumenten, die de stad haar sfeervolle karakter geeft. Het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland: u vindt ze allemaal in Deventer.

 

Ontspanning

In Deventer is het prettig wonen en ontspannen. ’s Zomers is het altijd gezellig op de vele terrasjes van de lommerrijke Brink. Met een breed aanbod van uitstekende restaurants in de binnenstad en maar liefst vijf Michelinsterren binnen een straal van 20 km, heeft de fijnproever het voor het uitkiezen.

Toonaangevende theatermakers staan graag in de Deventer Schouwburg. Ook in de (film)theaters en poptempel valt veel te ontdekken. Voeg daarbij de grote bioscoop in de Boreel toe en je hebt een springlevend cultureel aanbod.

Deventer vormt het sfeervolle decor voor diverse festivals, die jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekken zoals het internationale straattheater-festival Deventer op Stelten, Europa’s grootste boekenmarkt en het Dickens Festijn.

Kijk voor meer informatie op bijgaande link.

Bron: businessindeventer.nl