Aannemen van internationaal talent

Aannemen van internationaal talent, het Expat Center helpt u!

The Battle for Talent en internationalisering zijn hot topics die steeds meer ondernemers bezig houden. Het blijkt steeds moeilijker om in bepaalde beroepsgroepen personeel in Nederland te vinden. Neemt u de stap om internationaal talent te gaan werven, hoe pakt u dat dan aan en wat komt daar bij kijken?  Het zijn onderwerpen waar het Expat Center East Netherlands al 6 jaar dagelijks mee bezig is.

Expat Center East Netherlands nu ook in Deventer

Operations Manager, Michelle Ekkelkamp, legt uit wat het Expat Center East Netherlands (ECEN) doet. “Het ECEN is één van de diensten van het WTC Twente met een eigen “look&feel”.  We ontzorgen  internationaal georiënteerde bedrijven in oost Nederland en hun (hoger opgeleide) internationale medewerkers met praktische diensten, maar ook op het sociale vlak.

We zijn sinds kort ook werkzaam in regio Deventer en minimaal één keer per maand aanwezig in het Ondernemershuis. Elke eerste donderdag van de maand kunt u langskomen, of maken we een afspraak zodat wij u in een persoonlijk gesprek kunnen voorlichten over het traject van internationalisering en zaken als werkvergunningen, huisvesting, etc.

Veel informatie wordt gegeven via de Engelstalige website en de Nederlandse website voor HR-medewerkers met daarin alle stappen die komen kijken bij het aannemen van een internationale medewerker”.

Relocation Service

Cornelieke Harreman heeft als hoofdtaak de persoonlijke begeleiding van de nieuwe internationale medewerker: “als internationaal personeel wordt aangenomen zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden. Wij treden al in een vroeg stadium met de expat in contact om te horen hoe de situatie precies is en wat de woonwensen zijn. Onze Relocation Service biedt het afhandelen van de benodigde formaliteiten (werk-en verblijfsvergunning en Burger Service Nummer), informatievoorziening en persoonlijke begeleiding bij het vinden van  huisvesting in Oost Nederland. Ook is er aandacht voor het gezin door b.v. voorlichting over scholen en het vinden van werk voor de partner”.

Living in

“Wonen en werken in een ander land is een ontzettend mooie ervaring, maar kan soms best een uitdaging zijn”, vertelt Manon Vierdag. “We maken ons sterk om deze periode voor de expats zo prettig mogelijk te maken door een  vraagbaak voor hen te zijn  en om hen met elkaar in contact te brengen en zo een sociaal netwerk te bieden. We organiseren zo’n 20 keer per jaar een activiteit, variërend van een netwerkborrel, tot dagtrips, informatieve bijeenkomsten en Nederlandse taaltrainingen.”

Bent u zelf bezig met deze vraagstukken en wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.

Telefoon: 074-2503325

Email: info@ecen.nl

Voor HRM : ecen.nl

Website Engels: expatcentereastnetherlands.nl