Maatwerk in ICT geeft echt een kik!

Omschrijving

Maatwerk in ICT geeft echt een kik

Ron Aarnink (mede-eigenaar) en Sander Hoek (accountmanager) ICT-ers, specialisten in adviseren bouwen en beheren. Een ICT bedrijf die vele varianten van softwareapplicaties ontwikkelt en bouwt. Bedrijven adviseert om processen te structureren en optimaliseren, zodat de automatisering binnen een bedrijf leidt tot een hoger rendement. Beheren is de andere tak van Netzozeker, hieronder vallen: Cloudplatformen, hosting, VoIP telefonie en kantoorautomatisering. Alle bedrijfsonderdelen van Netzozeker zijn op elkaar afgestemd, zodat de klant optimaal wordt bediend. Netzozeker is ruim vijftien jaar actief in de ICT wereld en heeft twaalf mensen in dienst.

Adviseren
Netzozeker biedt totaaloplossingen voor bedrijven. Cloudbased en volgens de nieuwste technologie, zodat de processen binnen een bedrijf worden verbeterd, versneld en vereenvoudigd.
Met de expertise van de afgelopen jaren is Netzozeker in staat om continu te veranderen. Altijd vooruitkijken om functionele programmatuur te ontwikkelen voor de klant.
Ron Aarnink: “Maatwerk leveren is analyses uitvoeren. Procesgangen verbeteren en vereenvoudigen, waardoor de medewerkers hun focus op andere zaken kunnen richten. Zo zijn we vooral bezig met de (her-)inrichting van de achterkant van de vele systemen. De klant adviseren waar de verbeterpunten kunnen worden aangebracht en dan de opdracht uitvoeren.” Netzozeker heeft een brede expertise en is werkzaam in alle branches.

Maatwerk
Het specialisme van Netzozeker draagt bij aan de inrichting en verbetering van bedrijfsprocessen voor diverse bedrijven. De vraag van een klant: ‘Bestaande processen zijn vaak tijdrovend en gaan gepaard met veel handwerk, hoe kunnen we dat oplossen?’ Om voor een bedrijf een passende oplossing te ontwikkelen is Netzozeker op de productievloer aanwezig om de processen te observeren en te analyseren. Waarna een advies wordt uitgebracht. Een maatwerkoplossing, zodat het bedrijf efficiënt kan produceren en de volledige interne productiecapaciteit benut. Bijkomend voordeel en USP dat het maatwerkproduct het bedrijf meer rendement oplevert.

De vraag van Cursusbank, een andere klant, was het bouwen van een nieuwe webshop. Cursusbank is een webshop waarin alle advocaten de trainingen en opleidingen kunnen vinden die binnen de advocatuur noodzakelijk zijn om de jaarlijkse verplichte studiepunten te behalen.
Voor Cursusbank.nl heeft Netzozeker de voor- en achterkant van het systeem ingericht. Sander Hoek, “De achterkant van het systeem wordt vaak vergeten, omdat een bezoeker alleen naar de voorkant kijkt. Juist die achterkant is essentieel.”
Cursusbank.nl is een project waarbij veel systemen aan elkaar gekoppeld moeten worden. Sander, “XML koppelingen leggen tussen de databanken van de aanbieders van opleidingen en Cursusbank, zodat de data dagelijks gesynchroniseerd kan worden in de webshop. Op deze wijze wordt bijgehouden welke cursussen er zijn en welke alternatieven er eventueel zijn bij andere aanbieders. Leon Pollaert, een van de eigenaren van Cursusbank.nl, verrichtte enorm veel handwerk, om de dagelijkse inschrijvingen te verwerken. Dat moet makkelijker kunnen vonden wij. We hebben veel werk verzet. Analyseren van gegevens. Toegang krijgen tot de data van de aanbieders. XML-coderingen aanbrengen voor de cursussen van de aanbieders. Het bouwen van alle koppelingen, zodat data tussen de aanbieders en Cursusbank.nl automatisch kan verlopen. Het handwerk voor Pollaert is daarmee geminimaliseerd.”
Voor de onlinemarketing heeft Cursusbank een partner van Netzozeker ingehuurd: Vsee. De bedrijven trekken gezamenlijk op om in de verschillende projectfasen met elkaar te overleggen, om Cursusbank.nl van specificaties te voorzien voor de onlinemarketing. Door de samenwerking kunnen Vsee en Pollaert de onlinemarketing campagnes gefaseerd uitvoeren.

Beheren
Voor Netzozeker is elk complex vraagstuk een uitdaging. Een kans om nieuwe mogelijkheden te benutten binnen de ICT. Voor een museum heeft Netzozeker de infrastructuur, de bekabeling, Wifi en een VoIP systeem aangelegd en beheert men deze. Binnen deze infrastructuur kunnen ook zware datasystemen draaien. Een automatisering die dagelijks profijt oplevert voor de museummedewerkers. En het museum heeft een partner dicht bij huis, zodat bij calamiteiten de mensen snel ter plaatse zijn.

Testen
Software applicaties worden gedurende de (bouw-)fasen vele malen getest. Netzozeker beschikt over een volledig ingericht OTAP systeem. (OTAP: Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie). Netzozeker is daarmee altijd in staat om de procesgangen te testen. Fouten in de programmatuur op te sporen en aan te passen, voordat een programma in productie wordt gegeven. Samenwerken met de klant om het beste van beide naar boven te halen. Netzozeker, vakmanschap binnen de ICT.
 

www.netzozeker.nl

 

Adviseren, Bouwen, Beheren

ICT webapplicaties, programmeren en koppelen

Maatwerkoplossingen die een hoger rendement opleveren