AZERTY, samen groeien en je blijven verbeteren

Omschrijving

AZERTY, samen groeien en je blijven verbeteren

 

Jeroen te Wierik oprichter en eigenaar van Azerty.nl, dat hij samen met compagnon Richard Klink in 2004 is gestart.

Een e-commerce bedrijf pur sang gevestigd in Raalte. Azerty.nl één van de grootste spelers in e-commerce voor computers, laptops en PC onderdelen en overige elektronica. Bij Azerty.nl draait alles om de producten die uitsluitend via e-commerce worden aangeboden. Advisering over haar assortiment zijn daarbij gewoon te verkrijgen via de telefoon of aan de adviesbalie in Raalte. Azerty is een leer- en werkbedrijf in Salland. Er werken 60 mensen.

 

Het hart van het bedrijf

Alles draait om de webwinkel. De bezoekersaantallen. De positionering ten opzichte van de concurrenten. Nauwgezet wordt dagelijks de status van de ranking gevolgd door zoekopdrachten in te voeren in diverse programma’s. Hoe verhoudt de concurrentie zich ten opzichte van product X. Welk product scoort het beste, enzovoort. En vanuit de beschikbare gegevens kan dan worden gehandeld om de positie van Azerty.nl te verbeteren. Te Wierik en Klink hanteren tevens traditionele waarden en normen om hun e-commerce bedrijfsvoering helder te communiceren naar klant en medewerkers. E-commerce in computers, randapparatuur en elektronica. Bij Azerty.nl kun je alles bestellen om je eigen pc in elkaar te zetten. Daarnaast is alle randapparatuur aanwezig, servers, netwerkapparatuur, printers en software. Maar ook tablets,

telefoons, tv-pc-schermenbeeld of een gamersstoel. Naast laptops zijn er natuurlijk ook volledig ingerichte pc’s te bestellen.

 

Snelle service en aandacht voor de klant

De omzet van Azerty.nl bestaat voor ongeveer 70% uit het leveren van apparatuur aan bedrijven en 30% aan consumenten. Jeroen: “We leveren veel B2B aan diverse grote en kleine bedrijven door heel Nederland. In de regio kunnen we Drukwerkdeal, Hardonk en vele anderen tot onze klantenkring rekenen.”

PHB Deventer B.V. een van de vele klanten waaraan Azerty levert met een vestiging in Deventer enNijmegen. “We hebben alle monitoren bij Azerty besteld, ruim 120 stuks. Azerty is prijstechnisch de beste partij en daarnaast de supersnelle levering. Azerty heeft de schermen op voorraad, in principe kan ik ze gelijk ophalen, maar een collega neemt ze de volgende dag mee.” PHB Deventer B.V. is bijzonder tevreden over de service en de geleverde producten.

ICT-ers die kennis van zaken hebben, vinden Azerty een uitkomst. Michael: “Ik repareer nogal het een en ander voor kennissen, zo heb ik al vele problemen kunnen oplossen doordat bij Azerty snel onderdelen besteld en geleverd kunnen worden. Ik ben werkelijk buitengewoon goed te spreken over hun snelle service en levering.”

 

Sallandse kracht

Het bouwen van een webwinkel is geen sinecure. Het leiden van een e-commerce bedrijf evenmin. De wijze waarop Jeroen te Wierik dit aanpakt, toont dat hij een meester is om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen. Met een toewijding en enthousiasme, die zijn weerslag heeft op de medewerkers en op de klanten. Zakelijk en no nonsens. Puur! Te Wierik is een klasse apart, die samen met zijn compagnon Klink een bedrijf heeft opgezet dat verschillende Awards heeft gewonnen en al meer malen uit zijn jasje is gegroeid.
Azerty, ooit begonnen op een kantoor van vier vierkante meter in 2004. In 2008 volgt de tweede verhuizing gevolgd door twee verbouwingen en het huren van een achterliggende bedrijfsruimte. Alles om de Azerty fulfilment service in goede banen te leiden. Kantoren waar pc’s worden geassembleerd; een afdeling retourverwerking en een studio. In de studio worden filmpjes opgenomen en kunnen games worden gespeeld. Marketing instrumenten om de nieuwe ‘features’ van de games te tonen. En een extra attentiewaarde voor de klanten. De fulfilment service voor de bestelde artikelen is zeer goed op elkaar afgestemd in het grote bedrijfspand.

De pickorders, pakbonnen en overige bescheiden per product, worden direct uitgedraaid, nadat de betaling is geaccordeerd. De producten worden verzameld, gecontroleerd, ingepakt en klaargezet in postcontainers om hun weg te vinden naar de klant. Het lijkt een routine, die met de grootste zorg wordt uitgevoerd en voor elke nieuwe

klant een bijzondere attentie!

Door de groei van het bedrijf en de ontwikkelingen op e-commerce vlak, wordt momenteel hard gewerkt aan het implementeren van nieuwe software. Doel: essentiële veranderingen kunnen doorvoeren, waardoor Azerty zijn vleugels kan uitslaan in Europa. Er liggen nog meer dan genoeg kansen voor Azerty buiten Nederland. Azerty.nl is klaar voor een volgende stap. De klant kan overigens ook aan de balie bij de entree van het bedrijf zijn product ophalen. De middag van het interview lopen de klanten in en uit. Ze halen bestellingen op, controleren het en vertrekken. Of ze bestellen in de hal via een beschikbare laptop een product uit de webwinkel. Rekenen het af en het product wordt uit het magazijn gehaald. Met een blij gezicht en het product onder de arm verlaten ze het Azertypand.

 

azerty.nl

• E-commerce in elektronica

• Pc’s en onderdelen, Laptops, iPad, games, software

• B2B en B2C

+ Meer casus van Azerty