Onderwijsinstellingen

Studeren in de regio Deventer

Informatiestad Deventer gelooft in dromen want elke innovatie begint ermee. Het onderwijs in regio Deventer biedt diversiteit in een technische discipline of verbreding naar andere technische en niet-technische disciplines. In de regio worden in samenspel met het bedrijfsleven nieuwe vakken aangeboden op het snijvlak van techniek, maatschappij en bedrijfsleven. Professionals en studenten kiezen hun eigen route en blijven daardoor gemotiveerd om zich in de regio te blijven ontwikkelen.

Bekijk hieronder de onderwijsinstellingen op middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs in de regio Deventer.

AVENTUS

Aventus: het regionale opleidingscentrum in de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneducatie.

MEER WETEN? www.aventus.nl

BEE-Ideas software met impact

De impactvolle software wordt ontwikkeld in samenwerking met maar vooral door mensen met een grotere of kleinere afstand tot de arbeidsmarkt. Capacity building noemen we dat. Capacity Building is een leer-/werkproject gericht op duurzaam betaald werk in de IT.

Stichting BEE-Ideas is een ideëel softwarehuis. De Doelstelling van BEE-Ideas is investeren in software- projecten met impact op mens maatschappij en milieu. BEE-Ideas projecten zijn sociale innovaties die direct bijdragen aan de SDG’s. (Ontwikkelingsdoestellingen van de VN)

MEER WETEN? www.bee-ideas.com

CIBAP

Vakschool voor verbeelding. Cibap heeft creatieve opleidingen in allerlei richtingen. Van creatief vakman tot mediaredacteur en van AV productie/fotografie tot ruimtelijk vormgever.

MEER WETEN? www.cibap.nl

CODIDACT

Codidact is een ontwikkeltraject van De Gasfabriek dat zich richt op IT en ondernemerschap (21st century skills). Deelnemers noemen we Practitioners ofwel degenen die de technologieën in praktijk brengen. Als Practitioner bij Codidact kies je zelf wat je wilt leren, tot op welk niveau en in welk tempo. Je gaat aan de slag met realistische, uitdagende opdrachten voor interessante bedrijven. Maar het is niet alleen maar leren, leren, leren: er is ook volop ruimte voor sociale activiteiten én voor je eigen ontwikkeling.

MEER WETEN? https://codidact.nl/ of mail codidact@degasfabriek.com

RADBOUD UNIVERSITY

De Radboud Universiteit is een brede universiteit die erin slaagt kleinschalig te blijven. Je komt makkelijk in contact met studenten, hoogleraren en topwetenschappers.

Kenmerkend is de persoonlijke benadering, hoge kwaliteit in onderwijs en onderzoek, het bieden van buitenlandervaring en het bieden van extra uitdagingen en een gunstig arbeidsmarktperspectief.

MEER WETEN? www.ru.nl

SAXION

Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). In Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren ruim 26.000 studenten. Saxion biedt zeer uiteenlopende opleidingen en een groot aantal bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal.

MEER WETEN? www.saxion.nl

UNIVERSITY OF TWENTE

De Universiteit Twente is een researchuniversiteit met een focus op technische ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor mens en maatschappij. Dat vind je terug in onze 20 bachelor- en 31 masteropleidingen die zijn ondergebracht bij vijf faculteiten.

MEER WETEN? www.utwente.nl

WINDESHEIM

Windesheim werkt als kennisinstelling aan kwalitatief hoger onderwijs, onderzoek en ondernemen. Met ruim 20.500 studenten, duizenden cursisten en 2.000 medewerkers in de vestigingsplaatsen Zwolle en Almere is Windesheim één van de grotere hbo-instellingen in Nederland.

MEER WETEN? www.windesheim.nl