ICT-carrière dag

Woensdag 17 november 2021

DISIT_Banner_ICTcarierredag_0110241024_1

ICT-CARRIÈRE DAG

Dit jaar organiseert Deventer Informatiestad samen met het Saxion, Aventus, MKB Deventer en de Kien, de ICT-carrière dag. De ICT-carrière dag is een middag waarbij studenten en bedrijven op een informele manier met elkaar in contact komen.

Door het groeiend aantal ICT-studenten en de vraag naar deze doelgroep vinden wij het belangrijk dat studenten kennismaken met het ‘ICT-werkveld’. Voor u is dit een mooie gelegenheid om exposure te geven aan de organisatie die u vertegenwoordigt. Voor zowel onze Nederlandse als Engelstalige studenten betekent dit over het algemeen een eerste oriëntatie op de (internationale) arbeidsmarkt dan wel het vinden van een uitdagende (internationale) stage- of afstudeeropdracht. 

De HBO-ICT studenten die vanaf februari 2022 beginnen met hun stage of afstuderen van 5 maanden. Het merendeel studeert Software Engineering (Big Data, Appontwikkeling, IoT); daarnaast een groep studenten Infrastructuur (Cloud Engineering, Security) en een groep Business & IT-studenten (Datascience, IT Governance). Het aantal afstudeerders ligt hoger dan het aantal stagiaires. 

Daarnaast verwachten wij dat er rond de 50 MBO-ICT studenten aanwezig zullen zijn op de ICT-Carrière dag. Deze studenten hebben soortgelijke uitstroomprofielen als de HBO-studenten.

STUDENTEN

Je bent op zoek naar een stage- of afstudeeropdracht, maar hoe kom je in deze tijd met bedrijven in contact? Ontdek bedrijven en organisaties op het gebied van informatica, ICT en digitale media op de ICT-carrière dag. Praat, of luister mee en kom alles te weten over de deelnemende bedrijven en wat zij jou te bieden hebben met betrekking tot een stage- of afstudeeropdracht. De ICT-carrière dag. Is het perfecte carrière-event voor studenten die zich oriënteren op hun toekomstige carrière.

BEDRIJVEN

Voor bedrijven is deze dag een uitgelezen kans om kennis te maken met potentiële stagiairs, afstudeerders en/of toekomstige medewerkers, maar ook om te netwerken met docenten van de opleiding en collega’s uit het bedrijfsleven.

LOCATIE

Business Club van Go Ahead Eagles. 
Vetkampstraat 1
7416 WK Deventer
Het event start om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.